Vision Västös Strand

Exklusivt semester­boende

Gotland är en av de mest populära turistorterna i Sverige. Öns natur och karaktär skiftar från norr till söder. Västös Strand ligger på norra Gotland, fyra kilometer norr om Kappelshamn vid Kappelshamnsviken. Här vill vi skapa en resort med strandvillor, lägenheter och hotell som håller hög kvalitet. Arkitektritade, platsbyggda hus på en nästan orörd plats som vi själva kan utforma.

Anläggningen kommer att bli den enda i sitt slag på Gotland. Det finns liknande satsningar, men de ligger på platser med en turistisk historia. Vi har den exklusiva möjligheten att börja från noll på en plats med höga naturvärden precis vid havet. Vi vill förvalta detta väl och utveckla platsen så att den blir en kombination av modern bekvämlighet och den vilda naturen.

Piren Västös Strand
Boule Västös Strand
Strandvillorna på Västös Strand
Stranden på Västös Strand
Utegym på Västös Strand
Gott med glass från kiosken på Västös Strand
Spela paddel på Västös Strand
Poolen på Västös Strand

En plats att leva fullt ut på

På Västös Strand bygger vi en välkomnande plats för vila och aktivitet, för både privatpersoner och företag. Den här delen av kusten i Kappelshamnsviken på norra Gotland har en särpräglad, karg skönhet där havet och himlen ger en känsla av rymd och frihet. 

Gotländsk natur och granne med havet

Vi bygger cirka 200 boendeenheter, i första steget fjorton stycken ganska stora strandvillor, i nästa steg även mindre. Det är platsbyggda hus som känns solida, har kvalitet och modern design. Vi har valt att samarbeta med den kända arkitekten Jonas Lindvall från Limhamn, eftersom vi tycker att hans eleganta och samtidigt minimalistiska stil passar in väl i landskapet.

Utmana grannarna i padel

Sen fortsätter vi att bygga padelbana, gym, pool, bastu, lekplats och båtbrygga, men det finns mycket mer för den aktive att göra både i närområdet och på norra Gotland. Här kan var och en fylla på med energi och trivas på det sätt de gillar bäst.

Bekvämt med allt på plats

Med hotell, restaurang och butik kommer vi att hålla hög servicenivå på Västös Strand och ha plats för konferenser och event. Det ska vara enkelt, roligt och rofyllt att vara här på sin semester. Man tar sig smidigt till Gotland med färja, flyg eller egen båt, som man då kan lägga till vid vår småbåtsmarina.

Sovrum Strandvilla Västös Strand
Strandvilla på Västös Strand

bekymmers­fritt boende

Vi tror att många kommer att trivas här därför att det är så enkelt att bo och hyra ut här. Konceptet är utformat för att det ska vara så smidigt som möjligt för både ägare som hyresgäster. Båda bokar sin vistelse genom operatören. Med ett digitalt låssystem får alla besökare en mobil nyckel att låsa upp med. Huset är städat och sängarna nybäddade vid ankomst, det är som att bo på hotell. När man lämnar huset är det bara att stänga och låsa dörren så tar operatören hand om städningen. Kan det bli enklare?

Boende i olika storlekar

Strandvillorna är på 100 kvadratmeter och har plats för både familj, vänner och distansarbete. Sen kommer vi att bygga lägenheter som är lite mindre. Därtill kommer hotellrum. Totalt kommer det att finnas runt 200 boendeenheter. Platsen blir som ett litet samhälle, ett centrum som också kommer att locka besökare till exempelvis restaurangen. 

Bostadsrätter

Strandvillor och lägenheter ägs i form av bostadsrätter, vilket bland annat innebär att ägarna slipper lägga tid på skötsel och underhåll. Hos oss blir det semester från första stund. Det innebär också att husägarna kommer att hyra ut sina strandvillor då de inte själva är här och att de delvis kommer att kunna finansiera sitt fritidsboende med hyresintäkter.

Uthyrning

Genom att enheter hyrs ut när ägarna inte vistas här blir anläggningen bättre utnyttjad och det ger bra kundunderlag till verksamheter som restaurang. Anläggningen passar bra för konferenser, både stillsamma och mer aktiva – det finns flera eventföretag på Gotland. Extra praktiskt för företag som köper hus här, men också en möjlighet att mötas i härlig miljö för alla.

Välkommen till Västös Strand

Intresseanmälan

Strandvilla på Västös Strand, Gotland

Cecilia Daun, mäklare
Cecilia Daun
Fastighetsbyrån