Investera i en strandvilla

Strandvillorna Västös Strand

Praktiskt om ägandet

Bostaden är för både uthyrning och eget semesterboende. Med upp till tio bäddar ges bra möjligheter till goda hyresintäkter. Du kan köpa enheten som en ren investering eller som semesterbostad där hyresintäkterna, helt eller delvis, kan finansiera enheten. När du köper en nybyggd bostad betalar du ett fast pris, utan budgivning.

Som en av få bostadsrättsföreningar accepterar vi juridisk person. Det är extra fördelaktigt för en juridisk person att äga en strandvillan då bostadsrättsföreningen är momspliktig.

Byggstart 2020, färdigställande 2021 med preliminärt tillträde sommaren 2021. Missa inte chansen. Gör en intresseanmälan nu.

Äga som företag

Investera i en strandvilla som du och din familj så väl som din personal kan använda både på fritid och arbetstid. Husen och platsen är som gjorda för avkoppling, men med fiberanslutning och utrymme för ett kontor går det utmärkt att även sitta här och jobba på distans. Kanske finns det stunder då du behöver tänka med arbetsro och sköna promenader?

Strandvillan kan också användas som boende vid konferens och kick-off, det går att hyra fler strandvillor om fler sängplatser behövs. Längre fram är planen att det ska finnas rum, konferenslokaler och restaurang på hotellet.

Så fungerar det

Flödet, så här funkar det

Om uthyrningen 

Brf Västös strand drivs som en hotellverksamhet. Ägare eller gäst bokar sin vistelse genom operatören. När gästen eller ägaren kommer till sin Strandvilla är den städad och bäddad med rena lakan. Efter vistelsen hanteras städ och byte av lakan av operatören. En bekvämt och lyxigt boende helt enkelt.

Bostadsrättsföreningen Västös strand ett tecknar avtal med en operatör som ansvarar för att sköta uthyrning, nyckelutlämning, avsyning och städ. Varje Brf-innehavare skriver avtal med bostadsrättsföreningen om att lämna sin enhet till uthyrning. Operatörens bokningssystem ser till att uthyrningen fördelas jämt mellan enheterna. De tre husraderna delar på intäkterna som respektive husrad genererar.  För den tid man inte själv vistas i sin enhet, är man alltså med och delar på hyresintäkterna för alla uthyrda enheter i sin egen husrad.

Bokning av eget nyttjande sker två gånger per år. För att Operatören ska kunna garantera förtur ska bokningen ske skriftligen före den 1 september varje år för nästa års sommarperiod. (1/6–31/8) samt den 1 mars för den följande vinterperioden (1/9 –31/5). För bokningar som sker senare ska Operatören verka för att friställa enheten för Brf-innehavaren men kan inte garantera att det går. 

Alla hyresintäkter, efter avdrag för operatörens kostnader, överförs till ett avräkningskonto hos bostadsrättsföreningen. Härifrån dras sedan bostadsrättsföreningens månadsavgift och kostnad för förbrukad el, egen vistelse och städning m m. Redovisning av brutto- respektive nettointäkter för uthyrningsverksamheten sker kvartalsvis. 

Hur mycket får jag utnyttja min enhet?

Bostadsrättsföreningen eller operatören har ingen begränsning av hur många veckor du själv får nyttja din enhet. Enligt detaljplanen får enheten inte nyttjas för varaktigt boende. Det är inte tillåtet att skriva sig på fastigheten. 

Försäkringar 

Bostadsrättsföreningen tecknar en fastighetsförsäkring för alla enheter. Den täcker det som är utanför själva enheten. Föreningen tecknar dessutom ett bostadsrättstillägg för egendomsskada. Den försäkringen täcker all fast inredning och inventarier i enheterna för brand, inbrott, skadegörelse. Självrisk betalas av enskilda medlemmen vid eventuellt skadetillfälle.  Varje enskild Brf-innehavare tecknar hemförsäkring för privat egendom. 

Takterass Strandvilla på Västös Strand

Gör din bästa investering

Cecilia Daun, mäklare

Mäklare

För intresse eller mer information, kontakta ansvarig mäklare Cecilia Daun:​

Intresseanmälan

Strandvilla på Västös Strand, Gotland

Cecilia Daun, mäklare
Cecilia Daun
Fastighetsbyrån