Aktiviteter vid och runt Västös Strand

Paddla SUP på Västös Strand

Området vid och runt Västös Strand passar för många olika aktiviteter. Från sköna bad och fina naturupplevelser till mer intensiv fysisk aktivitet.

Vi bygger en tolv meter lång pool, banor för padel och boule samt ett utegym. Du kommer alltså att kunna träna på området.

Foto: Nicka Hellenberg

Fiska havsöring

Fiska havsöring

Det är populärt att fiska havsöring längs Gotlands kust och då särskilt på norra Gotland. Du behöver vadarbyxor och spinnspö. Havsöringen nappar bäst under den kallare delen av året, men är i vissa områden fredad. Tänk på att klintkusten fortsätter ut i havet som stora trappsteg, kliver du över en kant kan det plötsligt bli mycket djupt. Ofta kan du stå där det är grunt och fiska. Läs mer på: Fiskeland Gotland

Paddla kajak eller SUP

Paddla kajak eller SUP

Kappelshamnsviken är stor, men ganska skyddad så länge det inte blåser nordliga vindar. Här kan du ta dig fram längs stränderna på en SUP (Stand Up Paddle board) eller en havskajak om du vill förflytta dig snabbare. En havskajak är perfekt om du vill uppleva kusten från havssidan. Det är enkelt att gå in till land och ta paus.

Styrketräna

Styrketräna

Fortsätt din hemmaträning på Västös Strand, eller ta chansen att komma igång med din träning när du är här. Träna i utegymmet norr om strandvillorna.

Motionssimma

Motionssimma

Vi bygger en 12 meter lång pool norr om strandvillorna. Lagom för uppfriskande dopp, vattengymnastik och motionssim.

Vandra längs kusten

Vandra längs kusten

Vid Västös bor du precis vid en härlig stenkust som lockar till långa vandringar. Du kan gå norrut till Hallshuk eller söderut till Kappelshamn, det är ungefär fyra kilometer åt vardera håll. Sätt på dig ett par tåliga skor, ta med kameran och packa matsäcken. Glöm inte bort att hålla utkik efter fossiler! Hallshuk är det höga berget längst ut på den västra sidan av Kappelshamnsviken. Där uppifrån har du en vidunderlig utsikt över viken och kan se bort mot andra sidan med Bläse kalkbruksmuseum och stenkusten. Nedanför finns ett litet fiskeläge och ett kapell. Kappelshamn är ett litet samhälle med tvåhundra bofasta året om, men många fler på sommaren. Här finns restaurang, idrottsklubb, gästhamn, badstrand och lite till. Vill du se mer av den vackra klintkusten kan du bekanta dig med Klintkustleden.

Spela boule

Spela boule

Det blir en boule-bana för dig som gillar att kasta klot kombinerat med trevlig umgänge på franskt manér.

Bada i havet

Bada i havet

Gå stigen ner till stranden och du är framme vid vår fina naturstrand. Den består av små, slipade kalkstenar med inslag av sand. Du kan gå ut på den 200 meter långa piren och dyka i det klara vattnet.

Cykla landsväg eller MTB

Cykla landsväg eller MTB

De gotländska landsvägarna är som gjorda för cykling och avnjutes kanske allra bäst på våren och hösten då du kan cykla långt utan att möta en bil. Asfalterade vägar i bra skick, knappt några backar och fin natur. En runda till Halls kyrka, Hangvarkorsningen, Kappelshamn och tillbaka till Västös Strand är ungefär sjutton kilometer lång. Ta fram mobilen och skapa dina egna turer.

Spela padel

Spela padel

Vi bygger två padelbanor nära hotellet. En sport som vuxit i popularitet de senaste åren och som vi vet att många har glädje av.

Lek med barnen

Lek med barnen

Barnen får en lekplats norr om strandvillorna. Det finns förstås mycket att upptäcka i naturen, men ibland är det kul med en gunga eller rutschkana.

Sätt fart på dina drömmar

Intresseanmälan

Strandvilla på Västös Strand, Gotland

Cecilia Daun, mäklare
Cecilia Daun
Fastighetsbyrån